Fejlessze szókincsét tematikusan!

Számos módja létezik a szókincsfejlesztésnek. Minden nyelvtanuló más ezért különböző nyelvtanulási módszereket választanak, legyen szó akár nyelvtani szerkezetekről, bonyolult szövegekről vagy szókincsük bővítéséről és fejlesztéséről. A szavak, kifejezések elsajátítása sosem volt könnyű feladat, talán az egyik legalapvetőbb segítség ha tudatosan, témánként bővítjük szókincsünket.

 

A PONS tematikus szótárai 9, téma szerint rendezett fejezetet és 42 alfejezetet tartalmaznak, így Önnek lehetősége nyílik arra, hogy alaposan átismételje a szavakat és sok új kifejezéssel ismerkedjen meg a kiadvány használata során.

 

A könyv egységei egy-egy szituáció és téma köré szerveződnek, így Ön célirányosan tanulhatja meg az adott témakör legfontosabb szavait és kifejezéseit.

 

Nyelvtanulás során gyakran felmerül az igény, hogy az alapvető szókincset egy korszerű, a XXI. századi nyelvhasználatot tükröző kötetben találjuk meg. Szókincsfejlesztő kiadványunk a mai beszélt nyelvben gyakran használt, aktuális, modern szavakat és kifejezéseket is tartalmazzák, így Ön idegen nyelvi környezetben is feltalálja magát.

 

További fontos szempont, hogy az új szavakat érdemes nem önállóan, hanem kontextusba helyezve megtanulni mert így megtudjuk, hogy mikor kell őket helyesen használni. Ennek megfelelően szótáraink számos szót egy-egy gyakran használt kifejezésbe ágyazva adnak meg, így egyértelművé válik a kifejezés helyes alkalmazási területe is.

 

Köteteinket nem csupán a középfokú nyelvvizsgára, illetve az érettségire készülőknek ajánljuk, hanem a kezdő és önálló nyelvtanulóknak is, hiszen benne szereplő fejezetek és alfejezetek szavait és kifejezéseit négy csoportba tagoltan, a csoportokat más-más háttérszínnel elválasztva tartalmazza. Az árnyalatok utalnak arra, melyik tanévben vagy tanulási évben illetve nyelvi szinten érdemes az adott szavakat és kifejezéseket elsajátítani.

 

A PONS tematikus szótárak angol, német, olasz és spanyol nyelvű kötetei megvásárolhatók weboldalunkon illetve személyesen bemutatótermünkben is.